Knéni waldorf babái
Ha tetszenek a babáim és szeretnél tőlem vásárolni, kérlek írj a kneni@waldorfbaba.hu címre

2010. december 19., vasárnap

Babák Karácsonyra - Ági kislányainak


Dorottyának már készítettem régebben egy manócskát, mostanra azonban már elég nagykislány lett ahhoz, hogy öltöztethető nagy babával játsszon. Karácsonyi meglepetés lesz neki a baba, pici húgának pedig a manócska. 
Egy a mostanihoz hasonló babát már varrtam korábban is. A hosszú, mintás, pamutbársony kabátnak, a bojtos sapkának és a jó meleg filc cipőnek köszönhetően nem fázik kint. A kabát alatt világoskék blúzt és fekete farmerszoknyát visel. Haját két csurkában hordja. A manócska sapija ugyan abból az anyagból készült, mint a baba kabátja.

2010. december 18., szombat

Babák Karácsonyra Ági gyerekeinek

Ezek a babák Ágiéknál fognak a fa alá kerülni. A baba a hosszú barna haját két copfban viseli. Kis kék virág haj csatt díszíti a haját. Kék virágos rövid ujjú ruhája a földig ér. Csipkével díszített bugyiját nem mutatjuk meg, mert kicsit szégyellős, de higgyétek el, hogy nagyon csini benne :) Barack színű ingkabátját alul kis minta díszíti. Rózsaszín cipőcskét visel, kiegészítőként kapott még egy kis kék táskát, aminek elején egy kis zseb is található a ruhácska anyagából.
Kevés kék csíkos anyag volt itthon egy nagy manóbaba elkészítéséhez, így ez a manó kicsit más öltözéket kapott, mint elődei. Sötétkék kantáros nadrágja, csíkos felsője és kék sapkája nem levehető, zöld filckabátja viszont igen.


2010. december 17., péntek

Szülinapra

Ez a baba eredetileg a bazárra készült, de nem jutott el odáig. Emilia szeretett volna egy nagy öltöztethető babát adni unokájának és a készen levő babák közül őrá esett a választása. Dús göndör hajú baba, aki a háromnegyedes ujjú ruhája fölé egy hosszú farmerkabátot is kapott, hogy meg ne fázzon ebben a hidegben. A kabátot hímzés díszíti. Az öltözékhez tartozik még egy bugyi, egy pár cipőcske és egy válltáska.

2010. december 9., csütörtök

Akik Bazárban jártak- és akik nem

Jó pár baba, manó és manócska járt a bazárban, vannak akik új otthonukba mentek haza, de néhányan még nem találták meg új családjukat. Vannak olyanok is, akik itthon maradtak, és csak most kezdenek új barátokat keresni. Ha megtetszett valamelyikőjük, írj a kneni@waldorfbaba.hu címre e-mailt, hogy megbeszéljük hogyan lehet a Tiéd.


(A második képen nem méretarányosak a babák és a manócskák)